fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Atlantas” – “Trakai”. Kada, jei ne dabar?

Šį sezoną “Trakai” pradėjo netikėtu pralaimėjimu Klaipėdos “Atlantui”. Nors vėliau buvo iškovotos dvi pergalės ir trejos lygiosios, vis tik pirmąjį ratą vienareikšmiškai galima įvertinti neigiamai.

Šį trečiadienį riteriams prasideda antrasis ratas. Vėl su tuo pačiu “Atlantu”, kuris iki šių rungtynių lygiai taip pat nežibėjo.

 

Data: 2018 m. balandžio 18 d. 18:00 val.

Vieta: Dirbtinės dangos aikštė, Klaipėda

 

Naujienos 

“Trakų” stovykloje jų, kaip visada, apstu. Su tiek ligų (ne traumų) per tokį trumpą laikotarpį, turbūt, kad per pastarąjį dešimtmetį nėra susidūręs nei vienas klubas.

Tiesa, šįsyk naujienos geresnės – į rikiuotę grįžo ne tik Diniaras Bilialetdinovas, tačiau ir Valentinas Jeriomenka, Justinas Januševskis ir Vaidotas Šilėnas. Aišku, kad su šiais žaidėjais siekti pergalių bus žymiai lengviau.

7 turas

Paskutiniajame pirmojo rato ture “Atlantas” pralaimėjo “Žalgiriui” 2:5, o “Trakai” ir “Jonava” išsiskyrė lygiosiomis 1:1. Klaipėdiečiai jau 13 minutę pirmavo 2:1, tačiau siaubinga gynyba Vilniaus komandai leido pasižymėti dar keturis kartus.

“Trakai” irgi pirmieji praleido įvartį, vėliau rezultatą išlygino, dar vėliau ne vieną kartą galėjo pelnyti ir pergalingą įvartį, tačiau.. lygiai taip pat galėjo ir praleisti. Žaidimas tikrai dar nebuvo toks, kokį norėtųsi matyti.

Tarpusavyje

12-5-5. “Trakai” prieš “Atlantą” turi tiesiog puikią tarpusavio statistiką. Tiesa, ta statistika įgautų visai kitokį vaizdą, jei skaičiuotumėm tik tuos susitikimus, kurie vyko Klaipėdoje.

Klaipėdoje komandos tarpusavy žaidė 10 rungtynių, iš kurių trakiškiai laimėjo ketverias. Dar trejos baigėsi lygiosiomis, o trejas laimėjo “Atlantas”.

Iš įsimintiniausių rungtynių galima būtų paminėti praėjusiais metais iškovotą pergalę, kai Olegas Vasilenka pailsėti leido aštuoniems pagrindinės sudėties žaidėjams. Tuomet vienintelį įvartį pelnė Justinas Marazas.

Iš neigiamos pusės būtų galima išskirti 2016 m. sezono pradžią, kai Andrejaus Paniukovo šou leido “Atlantui” laimėti 5:1. A.Paniukovas tuomet pasižymėjo pokeriu.

Akistata

Etienne’as Mukanya prieš Aleksandrą Levšiną. Jaunasis “Atlanto” gynėjas per plauką netapo “Trakų” žaidėju, tad, natūralu, kad tiek jis norės pasirodyti kuo geriau, tiek žaidėjai, žaisiantys prieš jį. Etienne’as yra vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų, todėl, galima neabejoti, kad norės ir vėl pasirodyti iš gerosios pusės.

Žaidėjai pakeitę marškinėlius

“Trakuose” šiuo metu žaidžia tik vienas buvęs “Atlanto” futbolininkas Rokas Gedminas. Puolėjas savo sąskaitoje dar neturi nei vieno tikslaus smūgio, o žaidimas prieš buvusią komandą yra puikiausia proga padaryti tai. Galime priminti, kad savo puikų sezoną Maksimas Maksimovas pradėjo būtent įvarčiu prieš “Atlantą”.

Klaipėdos ekipoje taip pat žaidžia vienas buvęs “Trakų” futbolininkas – Tadas Labukas. Tiesa, prie jo būtų galima pridėti ir prieš šį sezoną kartu su komanda buvusius Luką Paukštę, A.Levšiną, Luką Artimavičių bei Edviną Baniulį.

Klausimas

Kada gi nutrūks “šlapia” “Trakų” serija? Per aštuonerias žaistas rungtynes riteriai dar nė sykio nebaigė rungtynių nepraleisdami nei vieno įvarčio. Deja, dauguma jų praleisti po vaikiškų klaidų. Galbūt šis trečiadienio vakaras bus tas, kuris pakeis istoriją?

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 7 laipsnių šilumą, 4 metrų per sekundę Vakarų vėją bei debesuotą be lietaus vakarą.

P