fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pirmoji pergalė – ant ledo

Šalies bronzos medalių laimėtojai „Trakų“ futbolininkai 4:1 išvykoje nugalėjo „Kauno Žalgirio“ ekipą, kurios neišgelbėjo nei ledinė aikštė, nei gerokai išretėjusi riterių sudėtis, nei bet kokios kitos priežastys. „Kauno Žalgiris“ turėjo galimybę perkelti rungtynes į maniežą, tačiau rizikuodami futbolininkų sveikata, nusprendė „išlyginti jėgas“.

Iš tiesų, nominaliai silpnesnei komandai tokios sąlygos kartais padeda. O kartais kaip tik papildomai motyvuoja tos stipresnės komandos žaidėjus. Šį sykį nutiko būtent taip. Įvertinus dar ir tai, kad dėl ligų komandai negalėjo padėti: Diniaras Bilialetdinovas, Vaidotas Šilėnas, Rokas Gedminas, Justinas Marazas ir Ernestas Stočkūnas.

R.Gedmino liga Olegą Vasilenką privertė Etienną pastūmti į puolimą, nuo pirmųjų minučių aikštę mesti Deividą Česnauskį, Aloną Netzerą bei atsirado puiki proga debiutuoti naujokui Jevgenijui Osipovui. Nepaisant to, kad šis legionierius į komandą atvyko vos prieš kelias dienas, jau pirmose rungtynėse įrodė, kad bus tvirta atrama gynyboje.

Apie žaidimo kokybę kalbėti sunku. Ne tik dėl ledo, bet ir dėl to, kad baltoje aikštėje buvo žaidžiama baltu kamuoliu, kuris neretai žaidėjams tiesiog pynėsi tarp kojų.

„Trakai“ iniciatyvą perėmė nuo pirmųjų minučių, tačiau pirmojo rimtesio pavojaus teko laukti maždaug 20 minučių. Svajūnas Čyžas pasiuntė smagią dovanėlę Martynui Matuzui, bet šis taip pat smagiai sugebėjo tą dovaną priimti ir kamuolys į vartus neįskriejo.

Žaidimas ir toliau vyko vienoje aikštės pusėje, o pirmasis įvartis krito sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį. Michailo Šiška įsiveržė į baudos aikštelę, numetė kamuolį į baudos aikštelę kertančiam D.Česnauskiui, o šis, nestabdydamas kamuolio, užtikrintai pasiuntė jį į vartų tinklą. D.Česnauskiui šios rungtynės – 99 – osios vilkint „Trakų“ marškinėlius.

„Viskas gerai. Nepervargau“, -sakė  beveik 90 minučių po labai ilgos pertraukos sužaidęs D.Česnauskis.

Daugiau itin pavojingų išpuolių iki pertraukos nebuvo. Visą likusį darbą „Trakai“ atliko antrajame kėlinyje. Vos jam prasidėjus, savo greičio savybes galimybę pademonstruoti turėjo Ettienas. Nuo vidurio aikštės spurtavęs puolėjas savo tiesioginį oponentą paliko gerokai už nugaros. Netrukus kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Trakiškių klaida leido kauniečiams skirtumą sušvelninti, tada jie dar bandė kabintis į rungtynes, tačiau pamiršę savųjų vartų saugumą, riteriams vėl leido įgyti dviejų įvarčių persvarą. Tas pats Ettienas po dar vieno superreido šįkart M.Matuzo nepergudravo, tačiau tuomet paskirtas kampinis virto įvarčiu. Puikiai poziciją laimėjęs Justinas Januševskis pasižymėjo galva, o netrukus jau į kameras paišė širdelę, sveikindamas savo dukrytę sulaukus pirmojo gimtadienio.

Besibaigiant rungtynėms, Ettienas gavo dar vieną šansą ir technišku smūgiu sugebėjo jį paversti įvarčiu bei tokiu būdu bent trumpam tapdamas rezultatyviausiu A lygos žaidėju.

Kitos „Trakų“ rungtynės – po keturių dienų „Sportimoje“ su „Stumbru“.

P