fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Palanga” – “Trakai”. Kai barstomi taškai tampa per didele prabanga

A lygos debiutantai, pirmose rungtynėse tašką iškovoję, o praėjusią savaitę gerokai susistiprinę “Palangos” futbolininkai šį antradienio vakarą į atlapus kibs į taškus barstančią “Trakų” ekipą.

Realybė tokia, kad vienintelį tašką “Palanga” iškovojo Klaipėdoje, o “Trakai” vienintelę pergalę tuomet, kai rungtynės buvo žaidžiamos ne manieže, o atvirame stadione. Dar tik reikia pridurti, jog tiek “Palanga” Klaipėdoje, tiek “Trakai” ne manieže žaidė po vienas rungtynes.

 

Data: 2018 m. kovo 13 d. 18:00 val.

Vieta: Klaipėdos dirbtinės dangos aikštė

 

Naujienos 

“Trakai” paskutiniu metu kenčia nuo ligų ir traumų, tuo metu, “Palanga” praėjusią savaitę pasirašė sutartis su trimis futbolininkais, tarp kurių pasaulio čempionato finaliniame etape žaidęs nigerietis Lukmanas Haruna. Pastarasis jau spėjo debiutuoti rungtynėse su Vilniaus “Žalgiriu”, bet, kaip pats sakė, dar nėra įsivažiavęs į tą sportinę formą, kuri jam leido varžytis prieš Leo Messi.

III turas

Jau tampa nemalonia tradicija, kad “Trakai” pirmą kėlinį žaidžia daug geriau nei antrąjį, o įvartį į savo vartus prasileidžia paskutinėmis rungtynių minutėmis. Taip buvo su “Atlantu”, taip buvo ir su “Stumbru”.

Nors po dvikovos priešininkų treneris kalbėjo, kad “Stumbras” po pertraukos visiškai valdė situaciją aikštėje, tai nėra tiesa. Po pertraukos vyko apylygis klaidomis apipintas žaidimas, o “Trakų” prarastus taškus lėmė klaida lygioje vietoje.

“Palanga”, savo ruožtu, sužaidė turbūt blogiausias šio sezono rungtynes. Ir ne tik žiūrint į švieslentę. Keturi praleisti įvarčiai yra viena, bet nesugebėjimas pereiti aikštės vidurio yra kita.

Tarpusavyje

2-0-0. “Trakai” ir “Palanga savo tarpusavio istoriją skaičiavo tik 2013 metais. Tuomet pirmoje lygoje žaidusios komandos kėlė skirtingus tikslus (kaip ir dabar). O ir tarpusavio rezultatai atspindi “Trakų” jėgą. Riteriai laimėjo 5:1 ir 3:0.

Dar vienas svarbus klubų susidūrimas vyko praėjusių metų paskutiniajame ture, kai dėl pirmos lygos nugalėtojo vardo kovojusi “Palanga” savo aikštėje priėmė “Trakų B” komandą. Tąsyk po gražios kovos pergalę šventė “Palanga”.

Futbolininkai pakeitę marškinėlius

“Trakuose” šiuo metu nežaidžia nei vienas buvęs “Palangos” žaidėjas, užtat “Palangoje” žaidžia pernai su riteriais pergalių siekęs Dovydas Norvilas. Nedaug trūko, kad vienu ar kitu metu, “Trakuose” būtų atsidūręs Tomas Dombrauskis ar Matas Radžiukynas. Vis tik, to neatsitiko, o dabar jie pajūrio komandos atstovai.

Akistata

Modestas Vorobjovas prieš Dovydą Norvilą. Jau minėtas D.Norvilas prieš sunkią ligą buvo įgijęs Edgaro Jankausko pasitikėjimo ir buvo kviečiamas į Lietuvos nacionalinę rinktinę.

M.Vorobjovas, iš esmės, tik dabar rinktinėje žengia pirmus žingsnius ir dar šį mėnesį turės galimybę debiutuoti E.Jankausko treniruojamoje komandoje.

Šių futbolininkų keliai aikštėje gali susikirsti ne kartą. Tikėtina, kad ir ne du.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja didelį debesuotumą, nestiprų lietų, trijų laipsnių šilumą bei 8 metrų per sekundę pietvakarių vėją.

P