fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Iš Klaipėdos tik su tašku – permirkusioje aikštėje nei žaidimo, nei rezultato

Kol kas savo žaidimo neatrandantys senosios sostinės riteriai išvykoje 1:1 sužaidė su „Palanga“, kuri šiame sezone iškovojo vos antrą tašką. „Trakų“ įvartį antrojo kėlinio pradžioje pelnė Etiennas Mukanya.

Olegas Vasilenka ir vėl negalėjo disponuoti savo stipriausia sudėtimi. Nors po ligų grįžo Rokas Gedminas, Justinas Marazas ir Ernestas Stočkūnas, tačiau komandai vis dar negali padėti Ignas Plūkas, Diniaras Bilialetdinovas, su „Stumbru“ traumą patyręs Vaidotas Šilėnas ir susirgęs Svajūnas Čyžas.

Nepaisant netekčių, kaip įprasta šiame sezone, „Trakai“ energingai pradėjo rungtynes ir jau 19 susitikimo sekundę susikūrė pusprogę. Tiesa, dar po dvidešimties sekundžių „Palanga“ turėjo žymiai geresnę progą ir riteriams pasisekė, kad kamuolys neatsidūrė vartų tinkle.

Vis tik, tai buvo signalas, kad reikia galvoti ne tik apie puolimą, bet ir apie gynybą. Nuo lietaus permirkusioje aikštėje klaidų tikimybė išaugo, o palangiškiams to ir tereikėjo. Visiškai vaikiška klaida išvedė Tomą Dombrauskį į poziciją, iš kurios lengviau įmušti nei neįmušti ir pastarasis išvedė „Palangą“ į priekį.

„Trakai“ pasimetė ir žaidė blogiausią pirmąjį kėlinį šiame sezone. Klaidų virtinė, netikslūs perdavimai ne kartą Olegą Vasilenką vertė imtis už galvos. O pertraukos metu ir įrodyti komandai, kad tai žaisti, kaip pirmajame kėlinyje, negalima.

Atrodo, kad komanda išgirdo trenerį ir pusvalandis po pertraukos buvo geras. Tiesa, prie to turbūt prisidėjo ir greitas išlyginamasis įvartis, kai nuo priešininkų pabėgęs E.Mukanya priešininkų vartininkui nepaliko jokių vilčių.

61 minutę O.Vasilenka nusprendė, kad laukti nebėra prasmės ir aikštėje atliko korekcijas – vietoj Deivido Česnauskio į aikštę žengė R.Gedminas. Vos po kelių minučių jis atsidūrė visiškai vienas prieš „Palangos“ vartininką, tačiau pastarojo pergudrauti nesugebėjo.

Dar po kelių minučių „Trakai“ vėl buvo labai arti įvarčio, tačiau dar viena situacija liko neišnaudota. Atrodo, kad šis epizodas išmušė komandą iš vėžių, ji įsivėlė į „Palangai“ parankų žaidimą ir beveik pusvalandį negalėjo padaryti nieko, kas būtų leidę išplėšti pergalę.

Dar vienos nelaimėtos rungtynės – dar vienas nusivylimas.