fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Gera pradžia – pusė darbo

Atkeltose 18 turo rungtynėse “Trakai” 3:1 nugalėjo “Palangą” bei turnyro lentelėje pavijo antroje pozicijoje esantį Vilniaus “Žalgirį”. Po įvartį nugalėtojams pelnė Justinas Marazas, Modestas Vorobjovas ir Justinas Januševskis.

Po pamokos Klaipėdoje prieš penkias dienas, “Trakai” jautį už ragų griebė nuo pirmų akimirkų. Kitaip tariant, pirmasis apsilankymas prie priešininkų vartų virto įvarčiu. J.Januševskis sustabdė varžovų išpuolį, M.Vorobjovas greit surado Roką Gedminą, pastorojo aštrus perdavimas į baudos aikštelę, o ten pirmasis prie kamuolio prišokęs J.Marazas vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

Nespėjusi atsigauti po nokdauno, “Palanga” į jį buvo pasiųsta dar kartą. Šįsyk ataką užbaigė M.Vorobjovas ir “Trakai” pirmąsyk klubo istorijoje per mažiau nei šešias minutes įgijo dviejų įvarčių persvarą.

Atrodė, kad tai yra tiesiausias kelias į pergalę, tačiau vaikiška klaida gynyboje, praleistas įvartis, įsivėlimas į varžovų žaidimą ir vėl jokios ramybės.

“Palanga” žaidė trimis atraminiais saugais, o tokia taktika “Trakams” labai dažnai būna neįkandama. Blogiausia, kad ir tokiais atvejais kraštai būna išnaudojami pernelyg retai. Šio susitikimo pirmajame kėlinyje tiek Deividas Česnauskis, tiek Valdemaras Borovskis, tiek J.Marazas kamuolį gaudavo per retai.

Po pertaukos viskas išsisprendė, kai “Trakai” po kampinio pelnė trečiąjį įvartį. Prie tolimojo virpsto atsidūręs J.Januševskis jau antrąkart šį sezoną rezultatyviai užbaigė ataką.

Nuo tos akimirkos riteriai atsipalaidavo ir, pagaliau, pradėjo žaisti tą žaidimą, kuris duotų rezultatą. Per likusį laiką skirtumas galėjo išaugti ne kartą – puikų šansą turėjo J.Marazas, dar geresnį – V.Borovskis, o idealų – Etiennas Mukanya, kuris kartu su Ernestu Stočkūnu atsidūrė dviese prieš varžovų vartininką, tačiau belgas nusprendė pats užbaigti ataką ir tas sprendimas nepasiteisino.

Rungtynių pabaigoje Olegas Vasilenka suteikė šansą Andriui Kazakevičiui, kuriam tai buvo pirmosios minutės šiame sezone.

Pagaliau, pelnyta pergalė!