fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Stovyklą Baltarusijoje „Trakai“ užbaigė puikia pergale prieš „Neman“

Dvi savaites Gardino mieste Baltarusijoje stovyklavę „Trakų“ futbolininkai prieš išvyką į Lietuvą 3:1 nugalėjo „Neman“ futbolininkus, kurie praėjusiame Baltarusijos čempionate liko šeštoje pozicijoje. Po įvartį nugalėtojams pelnė Rokas Gedminas, Diniaras Bilialetdinovas ir Ettiene‘as. Pastarieji du realizavo 11 metrų baudinius.

Beveik visas rungtynes dominavę riteriai didžiausią persvarą susikūrė aikštės viduryje. Ten įspūdingai karuselę suko D.Bilialetdinovas, Michailo Šiška ir Modestas Vorobjovas. Būtent šios trijulės pastangomis dažniausiai kamuolys pasiekdavo kraštuose besidarbavusius jaunuosius Svajūną Čyžą ir Justiną Marazą arba puolime greičio savybes demonstravusį Roką Gedminą.

Pastarasis po J.Marazo idealaus perdavimo jau šeštąją minutę atidarė rungtynių sąskaitą.
Įmuštas įvartis šalies bronzos medalių laimėtojų neužliūliavo. Nepaisant didžiulių krūvių ir psichologinio nuovargio, trakiškiai ir toliau neleido varžovams laimėti dvikovų bei ramiai ir užtikrintai laukė savų šansų. Viskas pasibaigė tuo, kad nelogiškas įvartis krito į pačių „Trakų“ vartus, kuriuos šįsyk gynė Timofejus Šeremeta. Per likusį pirmojo kėlinio laiką komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais bei išėjo ilsėtis.

Po pertraukos futbolas nebebuvo toks aktyvus, o pats vaizdas pernelyg nesiskyrė nuo pirmosios rungtynių pusės. Baltarusijos komanda iš pradžių baudos aikštelėje „nušienavo“ S.Čyžą, o baudinį realizavo D.Bilialetdinovas. Dar po keliolikos minučių į nugarą baudos aikštelėje buvo nustūmtas M.Šiška, o baudinį ryžosi realizuoti Ettiene‘as. Pastarojo smūgiuotas kamuolys lėkė į vieną pusę, vartininkas šoko į kitą ir kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

Per laiką „Neman“ galėjo sušvelninti atsilikimą, tačiau vienu atveju puikiai sužaidė T.Šeremeta, kitu – varžovų smūgis nebuvo tikslus. Rungtynių arbitras užfiksavo „Trakų“ pergalę 3:1.

„Noriu pasidžiaugti už vaikinus, kad daug sveikatos atidavę per šias keturiolika dienų, jie savyje rado jėgų gerai sužaisti prieš „Neman“ ir laimėti. Įdirbis padarytas, bet darbas dar nebaigtas“, – stovyklą reziumavo „Trakų“ vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka.

Iki naujojo sezono pradžios riteriams liko sužaisti vienas kontrolines rungtynes – kitą šeštadienį Minske su Borisovo BATE komanda. Naujasis A lygos čempionatas startuos po 15 dienų.

P